Unikt geologisk område

Magma Geopark er et unikt geologiske område på sørvest landet, som strekker seg over Dalane kommunene Bjerkreim, Lund, Eigersund, Sokndal i Rogaland og Flekkefjord i Vest-Agder. Området er det perfekte stedet for utendørs opplevelser og for å lære mer om geologi og kultur.

Geoparken er et stort område på ca 2320 km2 og åpent for besøk året rundt. Det er på grunn av den helt spesielle geologien at området er blitt en geopark; bl.a. med det karakteristiske månelandskapet bestående av bergarten anortositt. Det er akkurat dette karakteristiske og bare landskapet som har påvirket kulturen og måten å leve på i århundrer.

Magma Geopark ble medlem av det Globale Geopark nettverket som er støttet av UNESCO i 2010 og revidert med grønt kort i 2014.


Sykling, padling, klatring, fiske og turer!

I Magma Geopark er det muligheter for å oppleve landskapet og området gjennom blant annet fotturer, sykling, padling, klatring og fiske. Området er åpent for deg å besøke når som helst.

Dersom man ønsker en enda mer helhetlig opplevelse kan man kontakte Magma Geopark for mer informasjon eller også gjerne bestille en guidet tur.

Få en guidet tur og opplev gjemte perler og få informasjon om geologi, historie og kultur i området. Last også gjerne ned vår mobile applikasjon og lær mer om området gjennom vår virtuelle guide og spill!

Magma Geopark Treasure hunt

Play treasure hunt games in the Magma Geopark using your device with GPS and maps. Discover treasure locations, solve challenges and earn score. Play solo or compete in a multiplayer game with your colleges.

You download the game before leaving. The game will show treasure locations. Go there, solve challenges and then move on to the next treasure.

Magma Geopark is one of two Global and European Geoparks in Norway supported by UNESCO. Geoparks work with sustainable tourism, education and promotion of a unique geological and natural areas i Europe.