Magma Geopark

Nyheter

Det 6. ESTEAM partnermøtet i Magma Geopark

Det sjette møtet i ESTEAM prosjektet fant sted i Magma Geopark, Norge, fra 27. januar til 2. februar. Dette møtet besto av to deler, der den første delen var dedikert til ledelsen av prosjektet og den andre delen var dedikert til LTT.

Magma Geopark hadde forberedt en tur for elever og gjester i Vannbassengan, et lokalt rekreasjonsområde. Tirsdag 29. møtte alle prosjektdeltakerne 20 gutter fra Husabø Ungdomsskole i skogen. De ble delt inn i grupper, der alle gruppene besto av både lokale elever og prosjektdeltakere. Appen ble lastet ned med et smil mens man satte kursen mot skogen. Hele området var på vakkert vis dekket av tykk nysnø. Selv om dette tilførte et spennende og eksotisk element til turen, vanskeliggjorde det også oppgavene når alt berg var dekket av snø.

Denne felt-turen ga teamet verdifulle innspill som de kunne jobbe med de neste dagene. Det ble tilbrakt mange timer i Magmas kontor i Egersund, der man jobbet med å utvikle turer og med å bli bedre kjent med TeachOut og CMS’en. Det ble også flere fruktbare diskusjoner rundt oppgavetyper og hvordan man bør utvikle appen i fremtiden. Locatify presenterte sin nye steg-for-steg guide, presenterte nye muligheter i appen og hjalp deltakerne med å utvikle nye turer.

Skolene i prosjektet presenterte utfordringer i sine respektive land når det kommer til undervisning i naturfag, å ta elevene med ut i felt og hvordan de må forholde seg til stadige endringer i nasjonale og lokale læreplaner. Universitetet i Ljubljana presenterte en oversikt og en oppsummering av elevenes svar på spørreundersøkelsen som ble foretatt etter pilottestingen. Det ser ut til å være noen ulike meninger og opplevelser mellom elevene i de tre involverte landene, men generelt gir barna uttrykk for at de foretrekker å lære utendørs.

Fredag 1. februar tok teamet en ny tur ut i felt. Denne gang gikk turen til Hellvik. Dette er et nydelig område med flere flotte strender, og noen av deltakerne bestemte seg for å ta et bad. Nordsjøen holdt herlige 0 grader, og de fikk en smak av ekte norsk viking ånd! På Hellvik testet teamet en ny løype og noen nye typer oppgaver, før de endte opp tilbake på stranden der de fikk grille pølser på bål til lunsj.

På samlingens siste dag ble det diskutert mye rundt fremtiden til TeachOut. Det ble også lagt planer for videre formidling.

TeachOut er nå klar til å lastes ned på smarttelefoner, og lærere kan ta den i bruk så snart de har fått sin egen innlogging og lisens.

Det neste, og det siste, ESTEAM prosjektmøtet vil ta plass i Slovenia 12. og 13. juni 2019.