Magma Geopark

Nyheter

Det Europeiske Geoparknettverkets uke

Hvert år i slutten av mai/begynnelsen av juni arrangeres det Europeiske Geoparknettverkets uke som er ment til å øke kunnskap om geologisk arv og promotere geoturistiske og lærerike aktiviteter i geoparkene. 

Torsdag 28. mai inviterer Magma til internasjonalt digital GEOfood-møte. Her er 7 UNESCO Globale Geoparker og mange lokale produsenter invitert for å presentere hvordan de driver, samt ta en prat om hvordan GEOfood kan utvikle seg videre i fremtiden.

Mandag 1. juni er Magma invitert til å delta på den spanske geoparken Villuercas UGG sitt GEOfood-webinar der både produsenter og restauranter er invitert. Fokus i dette møtet er viktigheten av lokalsamfunn og kortreist mat innen geoparker.

Onsdag 3. juni tilbringer Magma Geopark dagen med 5. trinn på Eigerøy Skole. Vi vil bruke undervisningsappen vår TeachOUT for å la elevene få utforske nærmiljøet med fokus på geologi og kulturarv.

Lørdag 6. juni vil vår aktivitetspartner Coastal Adventures ha med seg ei gruppe på coasteering i området utenfor Egersund. Det er fortsatt ledige plasser hvis noen vil henge seg på! Her kan folk i alle aldre få mulighet til å leke og utfordre seg selv langs den vidunderlige steinete kystlinjen i Magma Geopark. De tilbyr bærekraftige aktiviteter basert på vår unike geologiske arv, og vi er stolte av å ha dem som våre Active Partners.