Magma Geopark

Active projects NO, Nyheter

God mottakelse av Magmas klokkesteinsprosjekt


God mottakelse av Magmas klokkesteinsprosjekt

Tidligere November var Gjermund Kolltveit på en forskningskonferanse i Berlin med en plakatpresentasjon om Magmas klokkesteinsprosjekt. Det 11. symposiet til ISGMA (International Study Group on Music Archaeology) samlet musikkarkeologer fra hele verden. Noen forskere deltok digitalt, men forbausende mange var fysisk til stede ved Humboldt Forum i sentrum av den tyske hovedstaden. Foruten plakatpresentasjoner inneholdt konferansen innlegg om nye funn og nye tolkninger, workshoper og konserter. 

Plakaten med tittelen «Klokkesteiner.no – Geology meets culture history in online documentation of ringing stones» ble plassert synlig, på døra inn til konferansesalen. I tillegg til tekst og bilder, viste plakaten den visuelle oppbyggingen av nettsiden. 

Under den muntlige presentasjonen viste Kolltveit hvordan nettsiden er bygd opp, og spilte av et videopptak fra «Syngaren» ved Nedre Åmdal i Eigersund. Det er en av klokkesteinene med spektakulær klang, noe som vakte stor begeistring. Plakaten og presentasjonen ble svært godt mottatt.

Nettsiden klokkesteiner.no (teknisk sett en link til en underside av Magmas nettside) er nå operativ med norsk og engelsk tekst. Steinene legges inn fortløpende i løpet av høst- og vintermånedene. Til nå har vi over hundre steiner på lista. Mange er allerede dokumentert, og andre vil vi ta i løpet av vintermånedene, hvis ikke snø og kulde vil det annerledes … Til våren planlegger vi et lanseringsarrangement. Følg med!

Publisert

06/12/2021