Magma Geopark

Nyheter

MAGMA GEOPARK GRØNT KORT!!


MAGMA GEOPARK GRØNT KORT!!

Det er med stor glede vi kan opplyse om at Magma UNESCO Globale Geopark har fått grønt kort og med det 4 nye år i the Globale Geopark Nettverk. Vi kan dermed fortsette våres arbeide med å gjøre våres del av Norge til et attraktiv sted å bo og besøke. Vi ønsker at de som bor i geoparken er stolte av sin region, sin historie og det som området kan tilby de som ønskjer å besøke oss.

Det kanskje ikke så mange er klar over er at en UNESCO Global Geopark er sidestilt med et Verdensarvsteder.

Forberedelsene til evalueringen sist sommer med nye skilter, brosjyrer osv. har så vist seg og være tilstrekkelig til å tilfredstille de to kontrollerne som kom fra UNESCO og det Globale Geopark Nettverket. De kom derimot med noen forslag til forbedringer. Det var et ønske at Magma Geopark
1) arbeidet tettere med skolene
2) arbeidet med å gjøre historiefortellinger fra området mer attraktiv og involvere kultur og naturarv
3) mer om områdets naturarv og økosystemer på skilt og i brosjyrer
4) styrke samarbeidet i det Globale Geopark Nettverket.

Eiere vil få et sertifikat om UNESCO statusen på generalforsamlingen 25 juni signert av UNESCO’s General Director . Samarbeidspartnere som også ønsker en kopi kan ta kontakt.

Vi er ellers kommet godt i gang med en travel vårsesong. Det planlegges for sommersesongen, og vi jobber hardt med både pågående og nye prosjekter. De fleste av dere har nok allerede hørt mye om RURITAGE, men også ESTEAM,og GEOfood genererer mye aktivitet i disse dager.

Magma Geopark APP

 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.locatify.turfhunt.magma 

https://itunes.apple.com/us/app/magma-geopark-norway/id670753953?mt=8 

Geoparks Virtuell tour: http://dtvrviewer-production.s3-website.eu-west-2.amazonaws.com/?v=1 

Publisert

22/05/2019