Magma Geopark

Nyheter

Mange besøkende i Magma denne sommer

Reiselivsbedrifter melder om gode tall

I juni 2020 visste ingen reiselivsaktør hvordan sommeren skal være. Det var en tøff tid for mange med mye usikkerhet og reiselivsnæringen var den sektoren som skulle bli påvirket av krisen mest. Men til tross for den spesielle situasjonen, ser vi nå i ettertid at småbyer i Magma klarte seg godt med mye besøk og gode omsetninger. 

Hoteller i Egersund og Flekkefjord melder om fulle rom mesteparten av sommer. Butikker og serveringssteder hadde en stor økning, i Flekkefjord var det opp til 60%. 

De fleste besøkende var naturlig nok fra regionen, men også fra andre deler i Norge. Mange danskere har også tatt turen til Magma. Fra slutten av juli kom det også en del besøkende fra Tyskland. 

Til sammen var det 1672 besøkende på turistkontoret i Egersund. Det er en økning på mer enn 200 personer fra i fjor og høyeste antall besøkende i de siste fire år. 

Aktivitetstilbydere i Egersund og Flekkefjord melder også om god aktivitet og økning på opptil 50%, noen av dem hadde rekordsommer. 

Stort besøk på våre reiselivsfyrtårn

Antall parkeringer på Trollpikken viser til en kraftig økning (3941) sammenlignet med i fjor (2517). Her var det flest besøkende og størst økning i juli (nesten dobbelt).

Denne trenden vises igjen også i data fra nettsiden visitegersund.no, der landingssiden for feriepakken Trollpikken ble nest mest besøkt side med 5907 visninger. Til sammen har det vært 118 000 sidevisninger gjennom hele sommeren, noe som er hele 219 % mer enn samme periode i fjor. 

Våre automatiske tellere viser følgende: 

  • Det var 8000 besøkende på Eigerøy fyr (Eigersund kommune) siden begynnelsen av mai. 
  • Det var over 21 000 besøkende på Helleren i Jøssingfjord (Sokndal kommune) denne sommer.
  • Det var 4650 besøkende på Hågåsen, Hidra (Flekkefjord kommune). 

 

Mange har kost seg i vår ViaFerrata Migaren i sommer. Etter nyåpningen i mai har nærmere 100 personer gått løypa til nå i år.

Overnattinger på våre friluftsbygg i Egersund på Eigerøy fyr og Maurholen hadde også en betydelig økning. 

Selv om det er fortsatt mye usikkerhet om hvordan reiselivsnæringen skal klare seg videre, men de gode trendene vi ser fra denne sommer gir oss energi til å se framover med håp. 

Kilder: statistikk fra turistinformasjon i Egersund, Eigersund Parkering, Småbyen Flekkefjord, observasjoner fra våre lokale partnere og data fra automatiske tellere. 

Bilde er tatt av Arne Ove Østebrøt