Magma Geopark

Nyheter

Borghi d’Italia sendte i juni et filmteam til Magma Geopark


Borghi d’Italia sendte i juni et filmteam til Magma Geopark

Borghi d’Italia sendte i juni et filmteam til Magma Geopark. De brukte mer enn 3 dager på å samle film og innspill til en promoteringsfilm som skal brukes til å vise området vårt frem for verden. Denne filmen er del av prosjektet RURITAGE, og fokuset vårt var lokal mat og GEOfood, samt bærekraftig lokal utvikling.

Vi hadde fulle dager med å vise frem alle våre fem kommuner og den variasjonen vi har å tilby i Magma Geopark. Første dag besøkte vi Bjerkreim. Der fikk vi servert gode historier og deilig lokal mat hos Laksebørsen. Vi fikk vist frem spektakulært fjellandskap, sau og geit, samt en opplevelse av laksefiske i en av norges beste lakseelver.

Dag nummer to startet med tur til Eigerøy fyr; noen til fots og noen på SUP. Våre gjester fikk nyte GEOfood på Grand Hotell Egersund, de besøkte Egersund Chokoladefabrik, fikk lære mer om kulturarv og lokal historie på Egersund Fayancemuseum og lærte mer om å utnytte våre lokale ressurser på en bærekraftig og kreativ måte hos Aurora Ull.

Tredje dag startet vi på Ualand der Ollestad Kjøtt sørget for nærkontakt med gris, både som pølse og frittgående dyr. Etterpå fikk vi omvisning på Lund Bygdemuseum og Kulturbank, opplevde deres utstilling av puter og den helt unike eplehagen. Etter en deilig lunsj hos Cecilies Konditori på Moi satte vi kurs mot Flekkefjord. Der fikk vi omvisning med vakre trehus og flott gatekunst av Flekkefjord museum, før vi fikk en spektakulær treningsøkt på Flekkefjordbanen.

Fjerde, og siste dag med filming i Magma Geopark ble en flott, innholdsrik og til tider våt affære. Vi startet dagen i spektakulære Jøssingfjord. Der ble utsikt beundret og historie formidlet. Etterpå fikk vi oppleve den beskyttede brune bien på nært hold på Løvås. Her fikk vi også nærkontakt med nysgjerrige villsau. Lunsj spiste vi hos Johnny Nesvåg; ferske reker. Videre fikk vi oppleve Magma fra havet da vi tok turen med det flotte veteranskipet Sjødis fra Nesvåg til Jøssingfjord t/r. På ettermiddagen tok vi turen til Mong der vi fikk teste taresanking, og smaking, med FiskbyK. Dagen ble avsluttet på koselige Sogndalstrand med deilig lokalmat servert av Sogndalstrand Kulturhotell.

Et stort takk til alle våre samarbeidspartnere som tok så godt imot oss, og delte så mye av sin tid, historier, smil og omsorg med våre gjester! Vi gleder oss til å se resultatet!

 

Publisert

28/06/2019