Magma Geopark

Nyheter

Nytt internasjonalt medlem i GEOfood!

UNESCO Global Geopark Geoparque Mundial Unesco – Grutas del Palacioin Uruguay blir GEOfood-medlem! Det internasjonale og lokale merkevaren for matvarer og restauranter er nå til stede i 15 UNESCO Globale Geoparker over hele verden!  

Det er den første UNESCO-geoparken i Uruguay og den første GEOfood-partneren i Sør-Amerika! Det ligger i «Departamento de Flores» og strekker seg over et område på 3600 km2. Landbruk er den viktigste økonomiske sektoren, hovedsakelig produksjon av kjøtt, soya og korn. Geoparken fremmer sterkt geoturisme, geoutdanning, geokonservering og lokal utvikling, og støtter de mange lokale produsentene av små matvarer.  

Geoparken har flere enn 10 geosites av vitenskapelig og internasjonal relevans, og et dusin interessante steder: jordfruktbarheten har vært avgjørende for utviklingen av velstående landbruk gjennom sin historie. Nå kan Geopark dra nytte av et allerede etablert merke, kriterier og MANIFESTO for sterkere markedsføring av bærekraftig utviklingspraksis, og verdsette lokale produsenter for et mer likeverdig jordbruk!  

Velkommen!