Magma Geopark

Nyheter

Via Ferrata Migaren fikk mye oppmerksomhet denne sommer

Via Ferrata Migaren er en 400 meter lang klatrerute som slynger seg langs fjellveggen og over en foss i Jøssingfjord. Turen går delvis på bolter i fjellet og har fått navn etter fossen en må krysse underveis. Klatringen er lett når det gjelder vanskelighetsgrad, men vil allikevel gi en fin turopplevelse, og utfordring for de fleste. Du trenger ikke klatreerfaring når vi tar deg med, men du trenger en viaferrata-slynge, en klatresele og en klatrehjelm. Har du brattkort kan du klatre på egenhånd.

Etter en grundig runde med vedlikeholdsarbeid, har Via Ferrata Migaren blitt åpnet igjen våren 2020. Denne sommer var denne klatreturen svært populær og over 80 personer har prøvd denne aktivitet. 

I Magma har vi erfarne og sertifiserte guider som kan ta deg med på en luftig og unik tur med utsikt over fantastiske Jøssingfjord. Hvis du er i ok fysisk form og har erfaring med klatring kan du leie utstyr for klatring på vårt kontor i Egersund.

Bestill en spektakulær opplevelse på post@magmageopark.com eller ring tlf 51225505.

Pris tilgang løype og klatreutstyr: 300 kr pr. Pers.

Pris kun tilgang løype: 100 kr pr.pers.

Pris familie: 900 kr. 

Ev. guide kommer i tillegg.

 

Ofte stilte spørsmål: 

Er Migaren vanskelig? Migaren er en forholdsvis enkel Via Ferrata, men som alle andre slike løyper innebærer den litt klatring og manøvrering. For en erfaren klatrer er Migaren enkel, men for en person som aldri har klatret før vil det nok oppleves som en utfordring – med mye mestring etter gjennomføring! Det er også mulig å snu underveis dersom man kjenner at det blir for mye å fortsette.

Jeg har litt høydeskrekk – klarer jeg å klatre Migaren? Migaren er ei klatreløype. Dette innebærer at man må opp i fjellveggen. For noen med høydeskrekk blir dette for mye, mens for andre innebærer det mye mestringsfølelse å gjennomføre løype på tross av høydeskrekken. De fleste får et sug i magen når de skal gjennom fossen, men hvis man stoler på utstyret og klarer å puste rolig kommer man seg greit gjennom. Tips: sett deg i selen/len deg så tungt som mulig i selen på et punkt tidlig i løypa. Da stoler du på utstyret når du kommer til tøffere partier.

Kan vi ta med barn i Migaren? De minste klatreselene vi leier ut fra Magma sitt kontor er fra ca. 40 kg. Vi anbefaler at barn er 12 år eller mer før de klatrer Migaren. Dette pga utstyr, men også pga mestring i løypen. Det er selvfølgelig mulig å ta med yngre barn, men husk at dette er en klatretur – ikke ei turløype.