oppdag & opplev

geoVR

Virtual Reality

DoubleVR/geoVR

geoVR er et nytt virtuelt virkelighetskonsept som gir alle muligheten til å reise jorda rundt.

geoVR er et resultat av flere prosjekter som har blitt drevet av Magma Geopark både før og underveis i utviklingen av DoubleVR Content Management System. Dette systemet er utviklet av det private IT-selskapet DoubleThink. Prosjektet geoVR startet i 2013 og har blitt støttet av mange aktører. EU-kommisjonen, Rogaland Fylkeskommune, Den Norske UNESCO-kommisjonen og NORA har gitt støtte til testing, tilrettelegging og lansering av det best utviklede systemet for innholdshåndtering (CMS) noensinne.

DoubleVR er en innovativ plattform som gjør det mulig for alle å produsere sine egne digitale virkelighetskonsept, og til å legge inn tekst, bilder og videoer i det virtuelle landskapet. Dette systemet har blitt utviklet ut fra et ønske om å gjøre bruk av virkelighetskonsept som dette rimelig og tilgjengelig for flest mulig. I tillegg er det et overordnet mål å vekke interesse for vår geologiske og kulturelle arv hos nye generasjoner. geoVr åpner opp verden på en helt ny måte for mennesker som av ulike årsaker ikke er mobile og kan reise til nye steder.

Ved utviklingen av DoubleVR har vi fått uendelige muligheter til å reprodusere virkeligheten; vi kan reise i tid, vi kan krysse hav og vi kan gå på utilgjengelige fjelltopper – alt dette gjennom en smarttelefon eller en datamaskin. Gjennom DoubleVR kan din bedrift, ditt område, din forening eller du som profesjonell lage og fortelle din egen historie til offentligheten, og samtidig nå mennesker over hele verden. Takket være DoubleVR har det nå blitt enkelt å lage virtuell virkelighet i kombinasjon med informasjon. Alle kan gjøre dette!

 

Double VR er et virtual reality konsept som kan brukes til:

Opplæringsformål;
Interaktive utstillinger;
Underholdningsindustrien med mer!

GeoVR er et eksempel på hvordan dette konseptet gir publikum med forskjellige alder mulighet til å utforske jordens historie gjennom flerdimensjonale bilder, illustrasjoner, lyder, animasjoner og interaktivitet.

 

Vi har 10 geoparker og andre partnere med aktive GeoVR utstillinger rundt Nord-Atlanten

Du kan nå laste ned geoVR-prosjektet fra doublevr.io for å se hvordan det fungerer. (36GB påkrevd og rask linje)

 

http://dtvrviewer-production.s3-website.eu-west-2.amazonaws.com/?v=1


Hvis du vil lage din egen utstilling med innhold fra din geopark, må du kjøpe lisensen til DoubleVR Content Management System (CMS).

Det er en engangs oppstartsavgift på 99 € for å sette deg opp i systemet.
Deretter er lisensen priset til 265 € per måned når du registrerer deg for en 12-måneders periode.
Etter 12-månedersperioden kan du velge å fornye lisensen i ytterligere 12 måneder, eller velge et lavere pris vedlikeholdslisens, hvor du får tilgang til publisert innhold eller tillegg med en redusert lisens.

Våres supportteam på Doublethink vil kunne hjelpe deg mot et gebyr.

Med full lisens får du:
– 100 GB lagring (tilnærmet ubegrenset, siden hvert prosjekt så langt ikke  overskrider 1 GB)
– 1 TB-streaming per måned (ved overskridelse, vil du bli fakturert for overskytende).
– Støtte via e-post samme dag
– Tilgang til redusert pris ved opplasting / stitching og innholdsproduksjonstjenester fra DT og Magma UGGp.

Bare send en epost dersom du ønsker å vite mer, det ville være flott å legge til flere UNESCO-territorier til plattformen!