oppdag & opplev

GEOfood

GEOfood

GEOfood er det offisielle merket på lokal mat, og på restauranter som serverer lokal mat, i en UNESCO Global Geopark. Det er kun geoparker som er en del av UNESCOs Globale Geopark nettverk som har muligheten til å benytte seg av dette merket. Spørsmål om å få benytte GEOfood som merkevare må rettes til Magma UNESCO Global Geopark, og hver Geopark er ansvarlig for riktig bruk og utvikling av merkevaren i sitt område. Mange UNESCO Globale Geoparker har allerede bedt om å få bruke merkevaren til sine produkter og restauranter. GEOfood er et registrert varemerke i folkeregisteret.

Magma UNESCO Global Geopark har nå signert avtale med Grand Hotell Egersund. De vil servere GEOfood måltider med informasjon knyttet til geologisk arv og sammenhengen mellom geologi og matproduksjon. De ønsker å bruke GEOfood som et kvalitetsmerke på menyen sin, og setter fokus på lokale råvarer fra Geoparken. På Grand Restaurant sin meny finner man blant annet vår GEOfood partner Norsk Ørret AS som produserer ørret i Sirdalen og Bjerkreim kommune.

Målet vårt er å øke oppmerksomheten rundt vår geologiske arv og viktigheten av geologisk mangfold for å opprettholde bærekraftig matproduksjon. At maten er kortreist er også et svært viktig element. 

Gjennom GEOfood ønsker Magma UNESCO Global Geopark å verdsette lokale produsenter og produkter for å styrke samarbeidet til hverandre og bidra til å skape nye jobbmuligheter.

Meld din interesse

14 + 1 =