oppdag & opplev

GEOfood

GEOfood

GEOfood er det offisielle merket for mat produsert i en europeisk UNESCO Global Geopark. For å få lov til å kalle et produkt for GEOfood må du kunne bekrefte at maten er produsert i en Geopark, og du må kunne fortelle historien til produktet i sammenheng med det geologiske området det er produsert i.

GEOfood er det offisielle merket på lokal mat, og på restauranter som serverer lokal mat, i en UNESCO Global Geopark. Det er kun Geoparker som er en del av UNESCOs Globale Geopark nettverk som har muligheten til å benytte seg av dette merket. Spørsmål om medlemskap i GEOfood-merket må rettes til Magma UNESCO Global Geopark, og hver Geopark er ansvarlig for riktig bruk og utvikling av merkevaren i sitt område. Mange UNESCO Global Geoparker har allerede bedt om å få bruke merkevaren til sine produkter og restauranter. GEOfood er et registrert varemerke i folkeregisteret.

Magma UNESCO Global Geopark har nå signert avtaler med to restauranter i Eigersund kommune; Hos Veli Kaffebar og Grand Hotell Egersund. Disse vil servere GEOfood måltider med informasjon knyttet til geologisk arv og sammenhengen mellom geologi og matproduksjon. De ønsker å bruke GEOfood som et kvalitetsmerke på menyen sin, og setter fokus på lokale råvarer fra Geoparken.

Målet vårt er å øke oppmerksomheten rundt vår geologiske arv og viktigheten av geologisk mangfold for å opprettholde bærekraftig matproduksjon. At maten er kortreist er også et svært viktig element. 

Gjennom GEOfood ønsker Magma UNESCO Global Geopark å verdsette lokale produsenter og produkter for å styrke samarbeidet til hverandre og bidra til å skape nye jobbmuligheter.