GEOfood

Lokale samarbeidspartnere

Grand Hotell Egersund

Grand Hotell Egersund ligger midt i Egersund sentrum. På hotellet er det en rolig atmosfære og et serviceinnstilt personale. Du bor like ved havnen, og finner shopping og severdigheter i umiddelbar nærhet.

Grand Hotell Egersund er et sjarmerende hotell med atmosfære fra 1870 tallet og beliggenhet midt i hjertet av Egersund by. På Grand hotell Egersund har vi 101 trivelige rom, restaurant, vinkjeller og et førsteklasses kjøkken. Vi har egen revyscene, loungebar, flotte selskapslokaler og moderne konferanselokaler med totalkapasitet på 160 personer.

På menyene i restauranten finner du måltider med etiketten GEOfood. Disse måltidene består i hovedsak av lokalt produserte ingredienser fra Magma Geopark. Grand Hotel Egersund har som mål å være en pådriver i lokal utvikling og jobber for å øke bruk av og tilgang på lokale råvarer. Hotellet er også en partner i De Historiske hotel & spisesteder.

Medio mars 2019 åpnes det en helt ny restaurant på hotellet; EIGRA kjøkken & bar. Konseptet fun & share innføres. Her blir det fun dining, sharing-style.

 

NORSK ØRRET AS

Sirdalsørreten er produsert i kaldt og rent fjellvann fra Sirdalsvatnet, som også ligger i Flekkefjord og renner ut i Lundevatnet. Ørreten er av arten Norsk Brunørret. Denne fisken har svømt i våre fjellvann siden siste istid. Det kalde fjellvannet gjør at fisken vokser sakte, og dette gir en fast konsistens og unik kvalitet på kjøttet. Norsk Brunørret fra Sirdalsvatnet er kortreist mat som er produsert i Norge.

I det regulerte vassdraget er det allerede produsert fornybar energi før vannet igjen blir brukt til produksjon av ørret. Sirdalsvatnet holder en snittemperatur på 6 grader da kraftverkene har inntakene sine fra bunnen av de iskalde fjellvannene i Sirdalsheiene.

 

Den Brune Bie

Nordisk brunbie regnes som en økotype eller underart av den gamle eurpeiske bien. Nordisk brunbie er den eneste opprinnelige bierasen i Nord-Europa, og regnes i dag som en bevaringsverdig nordisk bierase. I de norske reinavlsområdene i Flekkefjord, Lund, Sokndal og Sirdal er det forbudt å holde andre bieraser enn brunbia. Her er det naturlige grenser med fjell og hav som isolerer bestanden og hindrer paring fra andre bieraser.

Sverre Sirevåg er født i 1927. Han begynte å stelle med bier i 14-årsalderen. Han hadde da to egne bikuber, i tillegg stelte han med bikuber for andre. I 2010 overtok datteren, Gretha, driften sammen med sin ektemann, Geir-Arne, med god hjelp av mentor Sverre.

Bikubene er plassert rundt omkring i Sokndal kommune. Hovedgården er på Bjørkhaug ca. 50 meter fra Gretha og Geir Arne sitt hus. De andre kubene er plassert i områder hvor det er godt med klokkelyng og røsslyng.

Du kan få kjøpt honning på Magma sitt kontor eller ved direkte kontakt med Geir Arne Berg.

 

Tre Tyttebær

Tre Tyttebær lager produkter som har mersmak fra et mytisk landskap. Poenget er at produktene skal være besjelet. Det gjøres ved at det alltid er knyttet en spennende historie til det hele. Oddsfjellet går igjen. På toppen ligger den berømte vikingen Orvar Odd gravlagt. Alle produktene til Tre Tyttebær blir laget ved foten av Oddsfjellet. Noen vil kanskje si at det er å tøye sannheten en smule siden Oddsfjellet ligger et lite stykke unna, men vi står inne for påstanden siden det lille, gule huset vårt ligger på den eldgamle eiendommen som mytiske Oddsfjellet er en del av. Det lille, gule huset ligger på Immerstein, eller Ymesstein som vikingene kalte stedet. En gang i oldtiden var det trolig reist en stein til ære for Yme i det i det mytiske landskapet.

Hva betyr Tre Tyttebær? Orvar Odd hadde tre ønsker på dødsleiet. Han skulle gravlegges et sted der han kunne høre havet, kirkeklokkene fra Haua og hanen på Berglyd. Det kan han fra Oddsfjellet, så Tre tyttebær er navnet på Orvars siste tre ønsker.

Tre tyttebær produserer; taresalt, chilisalt, tyttebærsalt, løvetann marmelade, syltet tare, granskuddgele og mye annet spennende.

Produktene kan kjøpes på Magma sitt kontor eller ved direkte kontakt med produsenten Sidsel Margrethe Salvesen på mailadresse: smsa@live.no