oppdag & opplev

Svømming & bading

Opplev svømming og bading i Magma Geopark

Kystlinjen Eigersund, Sogndal og Flekkefjord inviterer til vannaktiviteter i havet. På grunn av vårt milde klima er det sjelden is på havet, så bading er et alternativ gjennom hele året. I Magma Geopark har vi den unike Skadbergsanden. Dette er den eneste kjente anortosittstranden i verden. Du finner den på Eigerøy, og kjører forbi den på vei til Eigerøy Fyr. Det er også flotte strender på Hellvik, og nær Brufjell i Flekkefjord kan du finne Sandvika som er en imponerende rullesteinstrand. 

Det er mer enn 6000 innsjøer i Magma Geopark. Takket være Allemannsretten har vi alle lov til å nyte den frie naturen i Norge, inkludert disse innsjøene. Vær oppmerksom på at noen innsjøer er begrenset på grunn av sin funksjon som drikkevann, og om vinteren må man alltid vise varsomhet nær innsjøene på grunn av tynn is og farlige strømmer.

I Egersund har vi Vannbassengene. Du kan følge skilt fra Egersund sentrum. Dette er et populært område for rekreasjon og mosjon. Der finner man også to innsjøer som er tilrettelagt for svømming og bading. I 1. Vannbasseng er det tilrettelagt for bading med rullestol.