Grunnkurs napolitansk pizza på Moi Produktpakke Oluf Lorentzen
Dates:
- lørdag 17 januar 2026, kl:11:45
- søndag 18 januar 2026, kl:12:45
Place
FOSSEKALLEN, Lund
Grunnkurs i napolitansk pizza. Sted: Fossekallen (Pizzamani) , Moiveien 1, 4460 Moi. Det blir ca. 3,5 - 4 timer pizzakurs der vi starter med litt teori, går så over på praktisk baking før vi til slutt lager våre egne pizza. Det er plass til 10 deltakere på hvert kurs, og alle må ta med eget forkle. Det anbefales at man tegner avbestillingsforsikring når man kommer til kassen. Hvis ikke er man selv ansvarlig for å selge billettene videre om man ikke kan delta. De som ønsker det kan ved påmelding bestille en sterkt rabattert produktpakke fra Oluf Lorentzen. Produktpakken brukes ikke på kurset. Alt som brukes på kurset er inkludert. Pakken kan kun bestilles i en begrenset periode før kurset. Vi starter klokken 12:00 og avrunder senest klokken 16:00. Vi baker to pizza hver. Først en enkel Margherita, og så en med valgfri topping. Dette er et grunnleggende kurs hvor vi lærer å lage napolitanske pizza hjemme i eget kjøkken. Vi steker i en ovn på temperatur nær 500 grader, men går også gjennom hvordan vi skal få dette til i vår egen ordinære kjøkkenovn. Kurset er myntet på deg som er nybegynner, men også mer drevne hobbybakere vil kunne dra god nytte av kurset. Alle steg vil bli nøye gjennomgått, og man kan stille spørsmål direkte underveis. Alle deltakere får et digitalt kurskompendium på 43 sider som inneholder alt vi gjennomgår på kurset og vel så det. På kurset går vi gjennom følgende: • Gjennomgang av typer mel og hvordan de brukes. • Elting av den optimale pizzadeigen. • Hvordan behandle deigen og hvordan den skal heves. • Forklaring av begrep, ord og uttrykk (som f.eks. bakersprosent) • Hvordan man måler opp små mengder gjær uten spesialvekt. • Hvordan man lager napolitansk pizzasaus. • Gjennomgang av de typer ost vi bruker. • Balling av deig. • Utbaking av pizzabunn for hånd. • Hvordan man tar pizzaen på spaden og av i ovnen. • Spørsmål og svar.



