Med kjærlighet til lokal og kortreist mat.
Mat & drikke er det viktigste av absolutt alt, og sånn har det vært siden vi mennesker startet vårt liv på kloden. Den gangen måtte vi finne all vår næring i naturen vi var omgitt av, lokalt.
Den takknemmeligheten og respekten som vi mennesker engang hadde til den lokale naturen, og til maten og drikken som den skjenket oss, må vi finne tilbake til.
«Lokalmat» lokal mat & drikke. Lokalmat er «herfra» og opplevelsen av «herfra» er forankret i tradisjoner, identitet og lokal matkultur.
Lokalmat handler ikke bare om lokal matkultur og historie, det handler også om lokal verdiskapning, bærekraft, klima og miljø. I det perspektivet er det vesentlig at Lokalmat er kortreist og selges og konsumeres lokalt.
På Eigerøy finner vi Løyning Gård, en lokal produsent av Storfe, villsau og frilandsgris, vanlig sau. Dyra beiter på vanlig beite og kystlynghei på kysten ved Eigerøy.
Gårdsbutikken har åpent 08-22 kvar dag.
I butikken selges lokal mat fra egen produksjon og fra andre lokale produsenter.
Egg, ost, syltetøy, honning, kaker, kjøtt, pølser og burgere er bare litt av det Løyning Gård har i gårdsutsalget.
Løyning Gård
Løyningsveien 103
4374 Egersund
Telefon: 976 84 560
E-post: magne@loyninggard.no
Kategori:
Egersund, Lokale matopplevelser, Mat og drikke, Matkultur
Se flere opplevelser i Magma Geopark