Opplev det unike 
UNESCO månelandskapet 

Foto: Kevin Molstad/ Destinasjon Bjerkreim

Foto: Magma Geopark

Foto: Sandra Surdal

Foto: Magma Geopark

Foto: Olav Nymoen

Utforsk området

Magma Geopark området ligger på Sør-Vestlandet og strekker seg over fem kommuner: Eigersund, Sokndal, Lund, Bjerkreim og Flekkefjord. 

Gå tur i månelandskap, nyt den historiske trehusbebyggelsen, opplev kystkultur, dra til selfie-spottene Trollpikken og Brufjell, eller se de ikoniske husene som er bygd inn under fjellveggen i Helleren.

Her er mye å glede seg til!

Egersund

Egersund byr på et stort utvalg tilrettelagte muligheter for å oppleve kyst, by, skog og fjell – på en og samme dag! Utforsk månelandskap på vei til den verdenskjente Trollpikken, bli inspirert av den ville kysten når du ser Eigerøy fyr i horisonten og kom tilbake til sentrum for å oppleve den gamle trehusbebyggelsen i sin historisk betinget fargerike prakt. Smakfulle nytelser og uforglemmelige aktiviteter venter i kø – kun en time fra Stavanger.

Les mer om Egersund 

Flekkefjord

– Der Sørlandet møter Vestlandet. Finn de gode opplevelsene, i den magiske småbyen. Her kan du oppleve alt fra sjarmerende trehusbebyggelse, spennende gatekunst, ikoniske selfie spotter, herlige nisjebutikker, dresinsykling, kystkultur og spisesteder som i seg selv er grunn nok til å besøke sørlandsperlen.

Les mer om Flekkefjord 

Sokndal

Et lite sted med store opplevelser! Du ønskes velkommen til kystkultur, fredet trehusbebyggelse, lakseelver, innlandsvann, sjø, merkede turstier i en fantastisk natur. La deg fascinere av dramatisk natur med bratte fjell i Jøssingfjord, senk skuldrene og nyt det gode livet på Sogndalstrand. Motorsportentusiaster kan glede seg til å teste ut den nye racerbanen på Kroheia. Overnatt på kulturhotell, campingplass eller kanskje i Tunnelstuå? I kommunesenteret Hauge i Dalane finnes en rekke butikker som er kjent for god service.

Les mer om Sokndal 

Bjerkreim

Bjerkreim byr på storslått natur og uforglemmelige turopplevelser – og så mye mer enn du tror! Noen høydepunkter du vil ikke gå glipp av: Vinjakula som er den høyeste topp i Magma Geopark, Nord-Europas største steinrøys Gloppedalsura, Bjerkreimselva – en av de beste lakseelvene i Norge og vinterparadis Stavtjørn. Og hva med en båttur med Ørsdølen, guidet tur til Ørsdalen gruver og lokale smaksopplevelser? Mange flere unike fristelser venter på deg i Bjerkreim.

Les mer om Bjerkreim 

Lund

Lund kommune byr på en storslått natur i alle tre bygdene; Moi, Heskestad og Hovsherad. Alle bygdene har et godt utgangspunkt for flotte turer med mange og varierte kulturminner. På vinterstid har vi Sætraområdet, med både akebakke, lysløype og preparerte skiløyper til Gauksomhytta og Sandstøl. En tur i gruvene på Gursli og Liland med guide kan ordnes. Hva med en tur opp Tronåsen? – spektakulært! Lund bygdemuseum og kulturbank med alle sine fruktsorter og eplesmaking. I Lundevannet med småbåtsenter, flere brygger og badeplasser er det muligheter for utlån av kajakk- og kanoer og annet utstyr.

Les mer om Lund 

Hidra

Hidra ligger en 10-minutters ferjetur fra fastlandet, kort vei fra Flekkefjord. Late feriedager kan tilbringes i historiske uthavner, på bade- eller fisketur blant holmer og skjær, i kajakk eller på topptur. Hidra har alt en øyperle skal ha: vill og vakker natur, to av Sørlandets ni uthavner, et levende kystsamfunn med engasjerte mennesker, fiske, restauranter, oppdrett og små koselige butikker. I tillegg troner Hågåsen, med storslått utsikt og masse historier å fortelle, majestetisk over Kirkehamn.

Les mer om Hidra