Magma UNESCO Global Geopark


Unik geologi i verdensklasse

Foto: Tjomli Media

Foto: Tjomli Media

Gå på månestein i Magma Geopark

Helt sør i Rogaland finner du et område med en så unik geologi at vi har blitt anerkjent av UNESCO. Ingen plass på jorden kommer du nærmere et ekte månelandskap enn i Magma UNESCO Global Geopark. 

Se filmen «Walk on the moon» her:

Magma UNESCO Global Geopark består av samme bergart som finnes på de lyse delene av månen, nemlig anortositt. Anortositten i geoparken ble dannet for 930 millioner år siden da flytende stein stivnet 20 km under jordens overflate. Det unike og karrige månelandskapet som strekker seg fra Ogna i nord til Flekkefjord i sør, har fått UNESCO-status.

Les også:
Walk on the moon: Fem turforslag som tar deg nærmere månen

Les mer om geologien i Magma Geopark her

Magma Geopark lokaliteter

Det er 46 lokaliteter i Magma UNESCO Global Geopark som du kan utforske.

Om Magma UNESCO Global Geopark

Magma UNESCO Global Geopark, med sin unike geologi, er en av over 200 UNESCO Globale geoparker rundt om i verden. Magma UNESCO Global Geopark består av kommunene Bjerkreim, Eigersund, Flekkefjord, Lund og Sokndal.

En UNESCO Global Geopark er et avgrenset geografisk område med en geologisk naturarv av internasjonal betydning. En geopark har fokus på sammenhengen mellom geologi, natur og kultur.

Les mer om UNESCO Globale Geoparker

Les mer om

Området

Magma UNESCO Global Geopark ligger på Sør-Vestlandet i Norge og strekker seg gjennom kommunene Eigersund, Flekkefjord, Sokndal, Bjerkreim og Lund.

Utforsk områdene i Magma Geopark