Lørdagsuniversitetet: Jakten på det sorte gull - Hummer og fritidsfiske

  • Dato:
  • lørdag, 14 september 2024

  • Sted:
    Elvegaten 1, Flekkefjord

Johanna Bjånes Marcussen er foredragsholder. Hun er doktorgradsstipendiat i marinbiologi ved universitetet i Agder og Havforskningsinstituttet.

Nordmenn elsker å fiske, og Norge er det landet i Europa med flest fritidsfiskere. Jakten på det sorte gullet, hummeren, har blitt en svært populær aktivitet blant fritidsfiskere. Johanna tar med siste nytt fra hummerforskningsfeltet til Flekkefjord. Hvis du er nysgjerrig på hva som er opp og ned på en hummer, historien om fiske eller hvordan det står til med hummerbestanden, eller kjenner kanskje en hummerfisker du vil imponere, da er dette midt i blinken for deg. 

Johanna Marcussen, har vokst opp med hummerfiske på Sørlandet og er nå doktorgradsstipendiat i marinbiologi ved universitetet i Agder og Havforskningsinstituttet. Hovedinteressen hennes er for skjæringspunktet mellom fiskeri og marin bevaring. Hun er en av Norges representant i arbeidsgruppen på hummer og krabbe i det internasjonale havforskningsrådet og jobber for tiden med bestandsestimering av hummer. 

Gratis. Åpent for alle - Velkommen!

Se informasjon om arrangement

X

Hva skjer i Magma Geopark?