Foto: Olivia Vestbostad Støle

Tunnelstuo – spektakulær overnatting

Tunnelstuo er en spektakulær overnattingsplass i en nedlagt tunnel bygget i 1921. Fra lysåpningen ved det store steinbordet har du utsikt utover Jøssingfjord og dalen som er omgitt av bratte fjellsider. Jøssingfjord er et paradis for fjellklatrere. De mest populære klatrefeltene er Hedlersfjellet og Profilveggen.

Fra lysåpningen ved det store steinbordet har du utsikt utover Jøssingfjord og dalen som er omgitt av bratte fjellsider. Jøssingfjord er et paradis for fjellklatrere. De mest populære klatrefeltene er Hedlersfjellet og Profilveggen.

Opplev månelandskapet i området

For turgåere som liker korte turer, er det 10 merkede turløyper fra 1 til 5 timer, her kan du oppleve «månelandskapet». En av disse turene er opp til «Fladen», en kort, men bratt tur opp 434 trappetrinn som går opp en trallebane bygget i 1918. Denne turen gir deg en fantastisk utsikt utover hele fjorden. Det er infotavle om turene på utsiktsplassen.

Husene under Helleren

Bare noen minutters gange ned fra utsiktsplassen ligger: Husene under “Helleren” helt innerst i fjorden. Helleren er 10 m dyp og 60 m lang. Husene er flere hundre år og står på fredet grunn. Arkeologene har funnet rester etter mennesker som har levd og bodd her for over 6000 år tilbake. Husene er åpne for besøkende og det er viktig at det vises stor forsiktighet og respekt for stedet.

Tunnelstuo er også en rasteplass for syklister og det kan sykles gjennom. Kommer du med bil er det parkeringsplass oppe ved utsiktsplassen, der er det toalett og søppeldunker. Fra parkeringen følger du Fv 44 ned til tunnelen ca. 300 meter.

Bildegalleri

Her er Tunnellstuo, Sokndal

Andre opplevelser i Magma Geopark

Se flere opplevelser i Magma Geopark