Foto: Arne Ove Østebrøt

Eigerøy fyrvokterbolig

En tur til Eigerøy fyr og overnatting i fyrvokterbolig er perfekt for deg som vil nyte naturen i ro og stillhet.

Velkommen til Eigerøy fyrvokterbolig! Et par hundre meter fra fyret, blant glattskurte svaberg og vindskjeve trær, ligger fyrvokterboligen som huset vokterne som drev landets første støpejernsfyr. Her er det lett å trives!

En tur til Eigerøy fyr og overnatting i fyrvokterbolig er perfekt for deg som vil nyte naturen i ro og stillhet. Kom til parkeringsplassen ved Eigerøy fyr med bil eller sykkel. Området er flott for padling og kajak, men husk å sjekke bølgevarsel før du legger ut på en padletur i sjøen.

Fyrvokterboligen ligger helt ytterst på Eigerøy, så langt vest som landet strekker seg her i sør, med storhavet som nærmeste nabo. Den ligger langt nok inn i le til at man er skjermet for de verste stormkastene, men likevel langt nok ute i havgapet til at man kjenner det når vinden herjer utenfor. Og selv om det er værhardt når det står på, er området rundt Eigerøy fyr først og fremst et idyllisk landskap med store muligheter for kystnært friluftsliv. Her kan du bade, fiske, fange krabber og plukke skjell, padle, ro eller gå deg en tur i det flotte området.

Eigerøy er et utmerket utgangspunkt for å utforske kysten og storhavet, enten med kajakk, båt, badeklær eller bare ved å rusle på land. Ta gjerne med kikkert! Det yrende fuglelivet gjør Eigerøy til et sted du kan være heldig å se sjeldne arter i trekksesongen.

 

Om hytta

Antall soveplasser totalt:

  • Rom 1 har 2 senger (køyeseng)
  • Rom 2 har 4 senger (fire enkelsenger fordelt på to rom med dør mellom)
  • Rom 3 har 6 senger (to køyesenger og 2 enkeltsenger)

Fyrvokterboligen er et trivelig hus med stor spisestue og soveplass til 12. Du kan enten leie ett eller flere soverom. Hvis du bestiller alle tre, får du hytta for deg selv.

Hytta er låst med nøkkel, som du får tilgang til ved bestilling.

Gjester må ta med sengetøy eller lakenpose/sovepose. Det er dyner og puter i sengene.

Hytta har innlagt vann og strøm og det er både dusj og oppvaskmaskin. Det er gode kjøkkenfasiliteter og alt utstyret du trenger til å lage mat, med komfyr, kjøleskap og kaffetrakter. Det er også mikrobølgeovn og vaffeljern. Det er ikke matlager.

Husk å ta med redningsvester dersom dere har behov for dette. Hytta ligger i umiddelbar nærhet til havet, og det kan være svært glatte svaberg.

Bildegalleri

Besøk Eigerøy fyrvokterbolig

Ubetjent hytte, leies fra Stavanger Turistforening
Åpen hele året
12 sengeplasser

Tlf 51840200
E-post: tursenter.stavanger@dnt.no

Andre opplevelser i Magma Geopark

Se flere opplevelser i Magma Geopark