Nyyyt er en familiebedrift som holder til i nydelig landskap på Røysland Gaard på Bjerkreim. Alle våre produkter kommer fra lokale bønder, noe som gir en helt unik smak. Vi har eget slakteri og produksjonslokale, samt kjøttbutikk på gården.
Med lokal forankring og kunnskap er visjonen å skape produkter med unik historie og den beste smaksopplevelsen.
Nyyyt ble stiftet 10. november 2005 av 7 lokale gårdbrukere, hvorav 3 av de opprinnelige eierne er igjen. Georg Fredrik, Kristoffer Emil og Kjell Ivar – alle med etternavn Ueland.
Vi i Nyyyt brenner for kvalitetskjøtt. Vi håndplukker kjøtt av beste kvalitet slik at det kommer kresne kunder til gode, og ikke minst gir det merverdi til bøndene vi samarbeider med. Vi leverer til restaurant-, butikk- og privatmarked.
I Nyyyt er vi også veldig glad i sjokolade og vi er stolte eiere av Sjokoladehjørna med produksjonslokale på Røysland Gaard. Her har vi smakt oss frem til 80 ulike typer håndlagede varianter. Alle biter lages for hånd og selvsagt med nydelig belgisk sjokolade.
Eget gårdslakteri og produksjonslokale gjør at vi har full kontroll på alt fra kvalitet til ferdiggjøring. Det gjør noe med smaken. Å lage gode produkter tar tid. Det er det verdt. Opplev våre produkter du også.
Våre første kvelder med vårt «Gård til bord» konsept ute i kjøttbutikken vår på Røysland Gård var en suksess. Nå setter vi opp flere datoer. Vi dekker opp til langbord, og legger opp til mange hyggelige samtaler rundt bordet med god mat å drikke, og storytelling fra vår egen Georg-Fredrik!
Her får du 8 serveringer med det beste vi har å tilby av kjøtt fra Røysland Gaard, blant annet norsk Wagyu fra Kjell-Ivar. Vi har stort fokus på miljø og bærekraft, og bruker derfor kun lokale råvarer fra Rogaland i våre menyer. Det er viktig for oss med en rød tråd i alt vi gjør, og ved å bruke lokale leverandører med en stor lidenskap for produktene sine, sørger vi for kvalitet i alle ledd.
Menyen komplimenteres med en fantastisk vinpakke som er satt sammen av vår egen sommelier Jonathan Lundgren som de fleste kjenner godt til fra sin tid på Tango, og som nå driver JRL Wine Consulting. Her er det ikke spart på noe, og vi lover en opplevelse du sent vil glemme.
Nå kan du få kjøpt de fantastiske, lokale produktene direkte i vår store kjøttbutikk på Røysland Gaard. Disken er full av dry-aged, ribbe, pølser, pålegg, pinnasteik og andre godsaker.
I kjøttbutikken finner du også vårt skinkehotell. Her ligger spekeskinker av frilandsgris fra Røysland og økologisk gris fra Heinrich Jung til modning. Vellagrede skinker henger opptil 2 år før de er ferdige, og da smaker de også helt fantastisk. Hør gjerne med oss om skinkehotell.
NYYYT AS
Buevegen 1990
4389 VIKESÅ
Telefon: + 47 909 55 855
Epost: georg.fredrik@nyyyt.no
Kategori:
Bjerkreim, Lokale matopplevelser, Mat og drikke, Serveringssteder
Se flere opplevelser i Magma Geopark