Foto: Kevin Molstad/ Destinasjon Bjerkreim

Gloppedalsura Via Ferrata – klatretur i Nord-Europas største steinrøys

Gloppedalsura Via Ferrata tar deg på innsiden av Nord-Europas største steinrøys. Du klatrer ikke veldig høyt opp, men beveger deg desto mer mellom og under de enorme steinblokkene. Du er takknemlig for hjelmen når du åler deg gjennom trange passasjer.

Midtveis er du på løypas høyeste punkt som også er et fantastisk utsiktspunkt perfekt for de helt unike bildene. De med høydeskrekk kjenner at det kiler ekstra i magen når de skal over kanten og ned etter å ha nytt den majestetiske utsikten. Vi lover en unik opplevelse som passer like godt for hele familien som en vennegjeng på tur.

Via Ferrata

Klatreruten (Via Ferrata) er utstyrt med faste punkter og sikkerhetsliner som man hekter seg på ved hjelp av en klatresele. Dette gir en trygg og god opplevelse for både store og små. Noen av partiene kan være litt krevende på grunn av høydeforskjeller, og en voksen skal være med barn under 14 år for å sikre at sikkerhetsselene blir brukt korrekt. Rundturen tar ca. 1,5–2 timer.

Klatreruten passer for barnefamilier, vennegjenger og grupper. Barn bør være over 125 cm og det skal være en voksen per barn under 14 år.

Gloppedalsura ligger på fylkesvei 503 mellom Veen og Byrkjedalstunet, på grensen mellom Bjerkreim og Gjesdal. Du kan ankomme både fra Byrkedalstunet og fra Vikeså/Bjerkreim.

Ha på deg solid tøy og bruk gjerne hansker for å beskytte hender mot fjellet. Normalt god fysisk form og vant til ferdsel i natur.

Bildegalleri

Besøk Gloppedalsura Via Ferrata

PRISER OG UTSTYR
Komplett utstyr med sikkerhetssele og hjelm kan leies hos Veen Gardscamping eller Byrkjedalstunet. Det er ikke tillatt å klatre Via Ferrataen uten godkjent utstyr.

Priser for leie av klatresele og hjelm:
– Voksen 350 kr
– Barn 200 kr

Dersom du har eget utstyr, koster det 120 kr per person å klatre i løypa. (Vippsnr.: 109839)

SPØRSMÅL?
Veen Gard tlf. +47 930 34 563
Byrkjedalstunet tlf. +47 51 61 29 00

I nærheten

Se flere opplevelser i nærheten