opplev & oppdag

Klatring og buldring

Klatring, buldring og Via Ferrata

Anortositt og gneis er begge bærekraftige og solide magmatiske bergarter. De egner seg svært godt til klatring og buldring. Det er merkede klatreruter i hele geoparken, men særlig i Eigersund og Sokndal. Du kan også finne mange ruter som er ferdig boltet og klare for bruk.

Hvis du er i ok fysisk form og har erfaring fra klatring kan du få tilgang til Via Ferrata Migaren og leie utstyr for klatring på vårt kontor i Egersund.

I Magma har vi erfarne og sertifiserte guider som kan ta deg med på en luftig og unik utsikt over Jøssingfjord i vår Via Ferrata Migaren. Fra første Juni vil du kunne booke klatreutstyr fra Jøssingfjord viten museum.

Åpen 11-17

Om du vil booke send en epost til

Bess Grastveit;  bess@dalanefolke.museum.no

Bess Grastveit  +47 91847020

Pris kun tilgang løype: 100 kr pr.pers.

Pris tilgang løype og klatreutstyr: 300 kr pr. pers.

Migaren via ferrata – fra første Juni

Egersund Klatre- og Tindeklubb er den lokale klatreklubben i Eigersund. De kan bidra med informasjon.

Oversikt over klatrefelt i Magma Geopark (velg fullskjerm for å få all informasjon ved hvert felt):

Ofte stilte spørsmål: 

Er Migaren vanskelig? Migaren er en forholdsvis enkel Via Ferrata, men som alle andre slike løyper innebærer den litt klatring og manøvrering. For en erfaren klatrer er Migaren enkel, men for en person som aldri har klatret før vil det nok oppleves som en utfordring – med mye mestring etter gjennomføring! Det er også mulig å snu underveis dersom man kjenner at det blir for mye å fortsette. 

Jeg har litt høydeskrekk – klarer jeg å klatre Migaren? Migaren er ei klatreløype. Dette innebærer at man må opp i fjellveggen. For noen med høydeskrekk blir dette for mye, mens for andre innebærer det mye mestringsfølelse å gjennomføre løype på tross av høydeskrekken. De fleste får et sug i magen når de skal gjennom fossen, men hvis man stoler på utstyret og klarer å puste rolig kommer man seg greit gjennom. Tips: sett deg i selen/len deg så tungt som mulig i selen på et punkt tidlig i løypa. Da stoler du på utstyret når du kommer til tøffere partier. 

Kan vi ta med barn i Migaren? De minste klatreselene vi leier ut fra Magma sitt kontor er fra ca. 40 kg. Vi anbefaler at barn er 12 år eller mer før de klatrer Migaren. Dette pga utstyr, men også pga mestring i løypen. Det er selvfølgelig mulig å ta med yngre barn, men husk at dette er en klatretur – ikke ei turløype.