Foto: Bens Cafe & Motell

Bens Kafé og Motell

Tross sin nærhet til E39, ligger Bens’s Kafé og Motell AS i fredelige og naturskjønne omgivelser. Det er mange flotte muligheter for fotturer, innlandsfiske m.m. like utenfor dørene.

Bens Kafé startet opp i 1958, hjemme i kjelleren hos Ben og Amanda Hetland på Helleland. I 1969 ble det reist eget kafé-bygg tvers over veien. Her ligger kaféen fortsatt. I 1988 ble det ytterligere utvidelser – motell med 20 rom, samt nye konferanse-/ selskapslokaler.

Motor.no kåret Ben’s Kafé til en av finalistene av årets veimat i 2016. De skriver følgende: Enkelt og skikkelig. Fisken serveres nystekt med rømme og løk. Kjøttkaker og lasagne er hjemmelaget, og den rause omeletten er laget av egg fra nabogården. Rent og hyggelig.

Historien

Bens Kafé (og seinere Motell) har og har alltid hatt en sentral plass i lokalmiljøet. Kaféen er et fast samlingsted for alle aldersgrupper. I 2013 fornyet vi kaféen og uteområdet ble opparbeidet. Populariteten strekker seg langt utover nærområdet, ikke minst hos yrkessjåfører både i inn- og utland. Mye av æren for populariteten har Amanda Hetland, hvor det nå er datter og svigersønn – og etter hvert også tredje generasjon – som har overtatt hovedansvaret. Amanda er også blitt «kjælenavnet» på kaféen – mange veit kanskje ikke hvor Ben’s Kafé ligger, men nevner du «Amanda» demrer det for mange. Flere historier går om nordmenn i utlandet som har hatt problemer med å få forklart sitt hjemsted i Norge, men der alt ble oppklart når «Amanda» ble nevnt. «Amanda» har også fått sin egen sang. Det lokale C&W-bandet Tennesee ga i 1987 ut en LP/kassett med tittelen «Ben’s Kafé» – der tittelsporet er en varm hyldest til de moderne cowboyenes (trailersjåførenes) populære stoppested på Helleland. «I’m gonna sit right down an rest my soul in old Bens’s Kafé where Amanda is always waiting with a smile as sweet can be.» Det er skrevet flere spaltemeter i aviser og magasiner. Vestlandsfanden har og skrevet sang om oss. Bens’s Kafé/Amanda har også fått sin hyllest i lokale revyer. Lars Magne Hannisdal malte et bildet til Hellelandsrevyen i 1991, og det henger fortsatt på grendehuset til pryd og glede.

Bildegalleri

Besøk Bens Kafé og Motell

Ben’s Kafé og Motell AS
Sørlandsveien 525, 4376 Helleland

Tlf: + 47 51 49 70 00
E-post: post@benskafe.no

Andre opplevelser i Magma Geopark

Se flere opplevelser i Magma Geopark