Foto: Opplev Hidra

Utsyn

Du kan glede deg til et spektakulært opphold med flott utsikt over havet. Utformingen på gapahuken gjør at man føler nærheten til jorda, himmelen, det majestetiske havet og skjærgården, samtidig som alle de små hullene lager et lys som hele tiden endres. Ta gjerne med tøfler eller innesko.

Utsyn kan benyttes til en avslappende kveld eller overnatting. Det finnes madrasser man kan legge soveposen på, kroker til hengekøyer eller man kan bestille dyner, puter og sengetøy. Ved kalde kvelder kan det være lurt å ta med et ullpledd eller to.
Nyt solnedgangen eller det frådende havet gjennom vinduet på ca. 3×3 meter.
Det er ikke tilgang på vann eller strøm, men det finnes toalett i en avstand på ca. 200m.
Vi gjør oppmerksom på at det går mye sauer på Hågåsen, og spor etter dem kan være å finne overalt. La sauene være i fred og oppfør dere rolig i nærheten av dem.
Dyr er ikke tillatt inne i gapahuken.
Husk at det er båndtvang overalt.

Historie

Du kan glede deg til en annerledes overnatting med flott utsikt utover havet.
Hågåsens Venner har laget en ny gapahuk.
Denne skal kunne benyttes både som en plass hvor man kan sitte ned og ta en kopp kaffe og som et sted for overnatting for familien eller vennegjengen. Arkitekten bak prosjektet er Frode Jerdal fra Kvinesdal. Gapahuken er utformet slik at man både kan sitte ute under tak, og samtidig kunne nyte utsikten i lune omgivelser bak en glassvegg.

Vi ønsker å takke alle bidragsyterne som har gjort det mulig å realisere dette spesielle prosjektet! Det som lenge for mange virket nærmest umulig å få til, hadde aldri skjedd uten disse.

Først og fremst tar vi av oss hatten for vår fantastiske snekker, konstruktør og alt-mulig-mann Harald Kuven som ut ifra arkitektens tegninger nærmest har tryllet fram et unikt byggverk, og det på en særdeles utfordrende lokasjon!
Stor takk også til grunneier Ivar Larsen Fidje som har latt oss oppføre Utsyn på sin eiendom!

Vi takker også våre økonomiske bidragsytere:

  • Flekkefjord Sparebank
  • Sparebankstiftelsen SR-Bank
  • Flekkefjord kommune
  • Storebrand
  • Hellvik Hus
  • Og alle de som har hjulpet til med dugnader,
    frakt, bærehjelp med mer!

Bildegalleri

Besøk Utsyn, Hidra

Hågåsen, 4432 Hidrasund

Tlf: +47 48 08 88 58
Epost: Aleksander@smaabyen.no

Andre opplevelser i Magma Geopark

Se flere opplevelser i Magma Geopark