Foto: Sandra Surdal

Flekkefjordbanen – Moro for hele familien!

Velkommen til sykling på skinner på den gamle Flekkefjordbanen. En unik opplevelse for hele familien, vennegjengen eller teambuilding med jobben.

Dresinsykling på den 17 km lange Flekkefjordbanen mellom Flekkefjord og Sira er litt av en opplevelsestur, som byr på både fantastisk natur og fascinerende arkitektur. Syklene er tandemsykler, som kalles dresinsykler og skinnesykler, hvor to personer sykler mens en voksen eller to barn kan sitte på. Hjelm er påbudt, og det er også lurt å ta med seg en kraftig lommelykt.

Husk å ta med drikke og snacks til turen, og kanskje en jakke til de kalde tunnelene. Det er benker og bord samt WC ved vanntårnet på Flikkeid. I årene 1904 til 1990 var Flekkefjordbanen en viktig samferdselsåre. Banen bandt Flekkefjord sentrum sammen med Sørlandsbanen og var et viktig kommunikasjonstilbud for befolkningen. Nyttårsaften 1990 gikk den siste skinnebussen fra Flekkefjord til Sira og en jernbaneepoke var over. Flekkefjordbanens Venner arbeider for å bevare banestrekningen, og har utviklet den til et vernet kulturminne under mottoet ”Kulturvern gjennom aktiv bruk”.

Dresinsykling på strekningen har blitt veldig populært både blant turister og bedrifter. Aktiviteten passer både gammel og ung. Flekkefjordbanen går gjennom et vakkert og varierende landskap og er et imponerende byggverk med hele 17 tunneler.

Bildegalleri

Besøk Flekkefjordbanen

Flekkefjordbanen AS
Jernbaneveien 6
4400 Flekkefjord

Ring oss fra mandag-fredag, kl. 08.00-16.00: Tlf: 976 57 933
Epost: post@flekkefjordbanen.com

Andre opplevelser i Magma Geopark

Se flere opplevelser i Magma Geopark