Foto: Pål Thjøme

Klatring i Sokndal – i nærkontakt med naturen

Opplev Sokndal gjennom en god miks av mestring, spenning og flotte fjell. Anortositt og gneis er begge bærekraftige og solide magmatiske bergarter. De egner seg svært godt til klatring og buldring. Det er merkede klatreruter i hele geoparken, men særlig i Eigersund og Sokndal.

Anortositt og gneis er begge bærekraftige og solide magmatiske bergarter. De egner seg svært godt til klatring og buldring. Det er merkede klatreruter i hele geoparken, men særlig i Eigersund og Sokndal. Du kan også finne mange ruter som er ferdig boltet og klare for bruk. Brattelinjer gir full oversikt.

Via Ferrata Migaren i Jøssingfjord

Via Ferrata Migaren er en klatrerute langs fjellsiden i Jøssingfjord. Denne har fått navn etter fossen du må krysse underveis. Turen går delvis på bolter i fjellet. Turen gir deg en luftig og unik utsikt over Jøssingfjord. Du kan bestille klatring og klatreutstyr fra Jøssingfjord

Vitenmuseum

Jøssingfjord Vitenmuseum tilbyr også innendørs klatremuligheter med både buldring og topptau. Klatreanlegget er åpent i museets åpningstider og på kveldstid på utvalgte dager.

Profilveggen i Jøssingfjord

Jøssingfjord er omgitt av bratte fjellsider, og er et paradis for fjellklatrere. Det mest populære klatrefeltet er profilveggen, som har en av verdens vanskeligste tradruter Recovery Drink (8c+).
De første framstøtene for å klatre veggen ble gjort i oktober 1993. Veggen ligger inn dalen til venstre, like etter at man kommer ut av tunnelen. Anmarsjen tar ca 20 minutter, og gjøres lettest ved å holde helt inn under veggene i høyre kant.

Bildegalleri

Besøk Klatring i Sokndal

Sokndal kommune
Tlf. 51470600
postmottak@sokndal.kommune.no

Andre opplevelser i Magma Geopark

Se flere opplevelser i Magma Geopark