Se og gjøre i Lund

Lund kommune byr på en storslått natur i alle tre bygdene; Moi, Heskjestad og Hovsherad. Alle bygdene har et godt utgangspunkt for flotte turer med mange og varierte kulturminner. På vinterstid har vi Sætraområdet, med både akebakke, lysløype og preparerte skiløyper til Gauksomhytta og Sandstøl. En tur i gruvene på Gursli og Liland med guide kan ordnes. Hva med en tur opp Tronåsen? – spektakulært! Lund bygdemuseum og kulturbank med alle sine fruktsorter og eplesmaking. I Lundevannet med småbåtsenter, flere brygger og badeplasser er det muligheter for utlån av kajakk- og kanoer og annet utstyr.

Se fler destinasjoner i Magma Geopark

 • Gullbergtua

  Tur med fantastisk utsikt i Lund
  Les mer
 • Gursli & Lilandsgruvene

  Tur til de gamle Molybden-gruvene ved Gursli med informasjonsskilt langs stien.
  Les mer
 • Hellerstunet

  Hellerstunet ligger midt i Dalane i den storslåtte naturen i Unesco området, Magma Geopark. Hellerstunet har en rik og spennende historie som går tilbake 10 000 år til eldre steinalder.
  Les mer
 • Lund bygdemuseum & kulturbank

  Lund kommune har en rik og spennende kultur- og industrihistorie, fra gamle husmannsplasser via møbelfabrikker til nedlagte gruver i naturskjønne omgivelser.
  Les mer
 • Sætraområdet

  I det fine friluftsområdet rundt Sætra finnes mange muligheter for friluftsliv, både sommer og vinter. Her er både lysløype og akebakke.
  Les mer
 • Syngesteinen i Helleren

  Syngesteinen ligger like ved den karakteristiske steinformasjonen Helleren som er et fredet kulturminne
  Les mer
 • Tronåsen

  Veien over Tronåsen, på grensa mellom Rogaland og Vest-Agder sto ferdig i 1844 og var den vanskeligste strekningen på Den Vestlandske Hovedvei.
  Les mer
 • Utstyrsleie Moi, Dalane friluftsråd

  Dalane friluftsråd har en mengde friluftsutstyr tilgjengelig til utlån og utleie. Kontakt friluftsrådet på e-post dersom du ønsker å låne, eller leie utstyr.
  Les mer

Book din opplevelse

Noen opplevelser må bestilles i forkant. Her er en opplisting av de fleste opplevelsene i Magma Geopark som kan forhåndsbestilles.

Hva skjer?