Foto: Små hytter

Små hytter

Du kan glede deg til en annerledes overnatting med flott utsikt utover havet. Den ene av hyttene (Nyperosa) er innredet med stor dobbeltseng. Senga er utstyrt med puter og to dyner, men du må ha med sengetøy (laken, dynetrekk, putevar) til å ta utenpå dette det som ligger på. Den andre hytta leies ikke ut, men er åpen for alle for å sitte og filosofere i eller ta en kopp kaffe i enkle omgivelser.

Hyttene har ikke innlagt vann eller toalett men det finnes toalett i nærheten av hyttene. Vi ber deg feie av gulvene før du forlater hyttene.
Ta med søppel! Nyperosa er utstyrt med røykvarsler og brannslokningsapparat, men vær forsiktig med åpen ild. Kun telys i egnede lysholdere er tillatt i hyttene. Det er grillplass utenfor.

Historie

Kunstinstallasjonen “Små Hytter” er et prosjekt skapt av Solveig Egeland og tegnet av arkitekt Arne Åmland. Solveig Egelands visjon er å bringe mennesker og natur sammen; «Målet med installasjonen er å få folk til å lytte. Til vinden og stillheten. Til å se fuglelivet på nært hold. Til å kjenne regndråpene tromme på taket. Til å forstå hvorfor vi trenger å verne om natur og miljø. Gjennom bruk skal mennesker oppleve nærhet til naturen og dermed begynne å reflektere.” Slik framstilles kunstprosjektet som Hidra skole overtok i 2012. To små hytter, malt i kontrastfylte farger, utplassert i et mektig landskap med utsikt over skjærgård og åpent hav, omgitt av et spennende og historisk kulturlandskap. Stedet er en av kommunens mest besøkte turmål, og hyttene er i seg selv besøkt av flere tusen mennesker.

Bildegalleri

Besøk Små hytter, Hågåsen

Små hytter, Hågåsen
Hågåsen, 4432 Hidrasund

Tlf: +47 48 08 88 58
Epost: Aleksander@smaabyen.no

Andre opplevelser i Magma Geopark

Se flere opplevelser i Magma Geopark