planlegg & bestill

Ting å gjøre

Opplevelser ute

Lei en sykkel og opplev vårt landskap på to hjul

Opplev våre flotte attraksjoner i Egersund og Magma Geopark på to hjul! Tips for turer finner du på turistinformasjon. Nå har vi også el-sykler!

Fisketur med lokal guide

Bli med vår lokale guide for en spennende fiskeopplevelse som passer for alle! En 5 timers fisketur inkluderer: fiskeutstyr, guiding og mulighet for å tilberede og spise din egen, ferske fisk ute i naturen!

Migaren Via Ferrata

Opplev majestetiske Jøssingfjord fra nye høyder i vår Via Ferrata Migaren. Lei klatreutstyr eller bli med på en guidet tur med våre profesjonelle guider!

Åna-Sira Frisbeegolf

Åna Sira Fotballklubb og Velforening har etablert en 9 hull og en 16 hulls frisbee golf bane på Åna Sira Stadion. Denne er til fri benyttelse for alle som ønsker å spille frisbee golf. Det er frisbee tilgjengelig i kioskbygget på stadion som er til utlåns helt kostnadsfritt.

Flekkefjordbanen – sykling på skinner

Sykling på skinner med dressin er en flott måte å oppleve dette dramatiske landskapet man finner her nord for Flekkefjord.  Denne 17 kilometer lange sykkelturen til Sira byr på mange flotte steinmurer og steinarbeider, tunneller, broer mm til flotte naturopplevelser.

Kreative og kulturelle opplevelser

Dalane Folkemuseum

Besøk den ærverdige sorenskrivergården på Slettebø fra 1850-tallet og få en guidet omvisning gjennom utstillingene. Her kan du lære mer om et bredt utvalgt tema tilknyttet livet til bonde- og embetsstanden, tradisjonsrike håndverk og landbruksutvikling.

Egersund Fayancemuseum

Besøk Norges første og eneste fayancemuseum! Museet er dedikert til Egersunds Fayancefabriks Co. som produserte steintøy til hverdag og fest gjennom 132 år. 

Nesvåg sjø- og motormuseum 

Rett ved havet på idylliske Nesvåg finnes en stor samling gamle båtmotorer, fiskeutstyr og båter i et maritimt miljø. Her er det mulighet for omvisning og turer med den pensjonerte reketråleren M/S Sjødis.

Reis verden rundt med geoVR

GeoVR er et nytt konsept for virtuell virkelighet som gjør det mulig å utforske jordas historie gjennom flerdimensjonale bilder, illustrasjoner, lyder, animasjoner og interaktivitet. Dette er en helt ny og innovativ måte å utforske geoparken på – for alle!

Lund bygdemuseum og kulturbank

Lund kommune har en rik og spennende kultur- og industrihistorie, fra gamle husmannsplasser via møbelfabrikker til nedlagte gruver i naturskjønne omgivelser. Lund Bygdemuseum og Kulturbank forvalter og formidler denne kulturarven for lokalbefolkning, turister og alle andre historieinteresserte.

Byvandring i Egersund

Bli kjent med Egersunds historie, lokaliteter og interessante fakta om byen. Vet du hvorfor det er så mange fargerike hus i Okka by? Eller at vi har spennende koblinger til bl.a. kongefamilien og popkongen Elvis Presley? Det kan du finne ut i løpet av turen.

Besøk Egersund Chocoladefabrikk

VI leker oss med sjokoladesmaking! Du får komme inn i produksjonen vår og høre gøyale historier. Passer for alle aldersgrupper! Ta med familie og venner på en herlig smaksopplevelse. Omvisningen varer i ca en halvtime. Velkommen skal dere være!

Flekkefjord, Bjerkreim, Sokndal, Eigersund og Lund ligger midt i Magma UNESCO Global Geopark. Hver kommune har valgt ut 4  turistfyrtårn som de ønsker at du utforsker nærmere.